Paardencoaching

Paardencoaching

Bij paardencoaching of equitherapie worden paarden ingezet bij het bieden van therapie aan volwassenen of kinderen. Binnen de therapie wordt niet gereden op het paard. Het gaat hier om een coaching met een paard, een therapiepaard als het ware. Dat dieren een heilzame werking hebben op de mentale gezondheid van de mens is al veel langer geweten. Een paard is een heel bijzonder dier. Door zijn fijngevoeligheid, slaagt een paard erin de mentale toestand van zijn cliënteel te weerspiegelen in zijn eigen gedragingen. Daardoor kunnen paarden ingezet worden als co-therapeut, waardoor de eigenlijke therapie erg waardevol wordt.

Paardencoaching: leerrijk voor iedereen

Bij hippotherapie kan een therapiepaard erin slagen om jouw meer inzicht te geven in de manier waarop je in het dagelijkse leven functioneert. Het uiteindelijke doel is steeds dat er dingen in beweging gebracht kunnen worden. Met behulp van het paard leer je jezelf echt kennen, leer je kijken naar de manier waarop je met anderen in interactie gaat, leer je meer over de manier waarop je in het dagelijkse leven reageert of waarom je de stappen zet die je zet. Het inzicht in dit onderdeel van zelfkennis, is noodzakelijk om iets in beweging te kunnen brengen en dingen te kunnen veranderen.

De fysiek en de psyche zijn één geheel

Je kan pas stevig in je schoenen staan wanneer je je ook mentaal sterk voelt. En laat dat net zijn waar het paard je mee kan helpen. Door tijdens de therapie aan het paard te kunnen tonen dat je stevig in je schoenen staat, dat jij de dominerende rol op jou neemt, ga je ook sterker staan in je mentale toestand. Je bent baas over je eigen lichaam. Je gaat geloven in jezelf wanneer je merkt dat je ten opzichte van het paard ook je mannetje kan staan.
Het mooie is ook dat het paard geen oordeel velt. Het aanvaardt je zoals je bent. Je gebruikt al je zintuigen bij paardentherapie. Op die manier kan je op een harmonische manier aan jezelf gaan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.