Wat ben je nodig voor je huisdier

Wat ben je nodig voor je huisdier

Het is eindelijk zover! Je krijgt een huisdier! Of het nu een hond, een kat of een cavia is: een huidier is onderdeel van het gezin. En brengt ook zijn eigen spullen met zich mee. Je moet je dus een klein beetje voorbereiden. Natuurlijk weet je dat er hondenspeeltjes in huis moeten komen, maar weet je ook welke speeltjes de beste zijn? En waar moet je beginnen met het voedsel? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder drie categorieëen benoemd die je absoluut in huis moet hebben voordat je nieuwe huisdier arriveert.

Eten en drinken

Nét zoals ons mensen, hebben huisdieren behoefte aan voedsel en hydratatie. De meeste huisdieren drinken water, maar het voedsel is iets ingewikkelder. Gelukkig zijn er veel verschillende producten verkrijgbaar. Wat eten betreft, kun je het beste in de eerste weken verschillende ingrediënten uitproberen. Je zult snel genoeg merken welke voeding je kat, hond of konijn het lekkerst vind. Hetzelfde geldt voor de tussendoortjes, en de snacks.

Speelgoed

Speelgoed is niet voor alle huisdieren even belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een goudvis. Maar krijg je een hond, kat of hamster; dan is het slim om een paar speeltjes in huis te halen. En ieder huisdier heeft zo zijn eigen speeltjes. Voor honden zijn dat de balletjes en kauwspeeltjes. Een hamster heeft vooral behoefte aan een rad, en kattenspeeltjes bestaan voornamelijk uit speelmuizen, speeltunnels en hengels. Vergeet overigens niet ook aan jezelf te denken bij het aanschaffen van het speelgoed. Het is praktisch (en tijdsbesparend) wanneer de speeltjes niet al te makkelijk kapot gaan én gemakkelijk zijn schoon te maken.

Slaapplek

Voor een goudvis voldoet een vissekom, maar andere huisdieren hebben hun eigen slaapplek nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hondenmand, een kattenmand of, voor de hamsters, een donker plekje in hun kooi. Het aanschaffen van een goede slaapplek voor je huisdier wil overigens niet garanderen dat ze daar zullen slapen. Zo vinden veel katten hun plekje voor de verwarming of op de vensterbank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.