Een Kong is het ideale speelgoed voor je hond

Een Kong is het ideale speelgoed voor je hond

Misschien heb je weleens van een Kong gehoord, maar waarom is dat nou eigenlijk een onmisbaar speeltje voor je hond? Je kan een Kong inzetten voor vele doeleinden. Een Kong is net zoals een goed tuig voor je hond een onmisbaar onderdeel van de spullen voor je hond. De eerste Kong is met name bekend, maar Kong heeft tegenwoordig meer soorten speeltjes in hun assortiment en je kan ze bijna bij elke dierenspeciaalzaak terugvinden of in een van de vele online webshops. De maten verschillen zodat er voor je hond, groot of klein, een geschikt formaat te vinden is.

Waarom kies je voor een Kong

Kauwen is een standaard gedrag dat bij een hond hoort. Het is goed voor het gebit en het tandvlees, maar heeft tevens een kalmerende functie. Je kan een Kong al aan een pup geven, aangezien deze een grote kauwbehoefte hebben en tevens is het een goed hulpmiddel om ze te trainen. Met een Kong kan je ook apporteren, vanwege de vorm weet je nooit waar hij terecht komt en hierdoor wordt het jachtinstinct van je hond gestimuleerd. Je kan het voer van je hond ook in de Kong geven. Er zijn verschillende manieren waarop je de Kong kan vullen en zo heeft je hond altijd een leuke uitdaging tijdens de gewone maaltijd. Je kan tevens de Kong vullen met lekkere snacks en het steeds moeilijker maken zodat je hond moet puzzelen en zo zichzelf niet snel gaat vervelen om het eten eruit te krijgen. Doordat je een Kong op zoveel manieren kan gebruiken is het al jaren een populair speeltje voor hondenliefhebbers.

De verschillende soorten Kong

Er is een Kong voor speciaal voor puppy’s, een klassieke Kong in het rood, een extreme zwarte Kong die speciaal voor kauwers is en een Senior Kong in het paars. De maten die bestaan zijn XS, S, M, L, XL en XXL. Zorg dat je de juiste maat aanschaft voor je hond. Het handige van een Kong is dat je hem ook in de vaatwasser kan stoppen om hem schoon te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.