Bovenaan in Google staan, hoe doe je dat?

Bovenaan in Google staan, hoe doe je dat?

Er zijn heel veel bedrijven die super graag bovenaan in Google willen staan. Jij vast ook wel. Hoe krijg je dat voor elkaar? Misschien heb je al een paar dingetjes geprobeerd, maar lukt het je niet om echt goed bovenaan te komen. Hier lees je een aantal tips om je te helpen om bovenaan in Google staan.

Waarom is bovenaan in Google staan belangrijk?

Het is goed om te weten waarom je eigenlijk bovenaan in Google wilt staan. Dit is best simpel uit te leggen. Google ’s missie om relevante resultaten te geven als iemand iets zoekt. De zoeker gaat er dus van uit, dat de resultaten die bovenaan staan, relevant zijn. Dat daar te vinden valt waar ze naar opzoek zijn. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat mensen op jouw website klikken en niet op iemand anders. Je ziet vaak dat zoekers eerder op resultaten klikken die hoger staan.

SEO of SEA toepassen

Als je het hebt over bovenaan in Google staan, heb je het ook vaak over SEO. SEO wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dat betekent dus, het bovenaan in Google staan. Er bestaat ook SEA. Dat is ook bovenaan in Google staan. Toch is SEA wel een beetje anders. Voor SEA moet je namelijk betalen. Hoe je dat betaalt, verschilt. Vaak betaal je Google per keer dat iemand op jouw resultaat klikt. Bij SEO hoef je Google niet te betalen. Doordat jij goed op de SEO hebt gelet in jouw site, sta je op een natuurlijke manier bovenaan in Google. Dit laat Google ook zien. Bij een SEA resultaat, staat namelijk: Advertentie. Bij een natuurlijk resultaat niet.

Zoekmachine optimalisatie

Wanneer je bezig bent met SEO, ben je bezig om jouw site zo te optimaliseren, dat Google jou relevant vindt voor het zoekwoord waar op wordt gezocht. Je bent dan ook beter vindbaar op social media, zoals Facebook.  Als je dit beter onder de knie hebt dan jouw concurrenten, kom je dus hoger dan hun te staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.