Paardrijden in Rotterdam

Paardrijden in Rotterdam

Wanneer je wilt gaan paardrijden in Rotterdam, dan kun je zeker op zoek gaan naar een leuke manege. Het voordeel van rijden bij een manege is dat je veel materialen, ruimte en hulp tot je beschikking hebt. Je kunt gaan rijden in een overdekte rijhal en een buitenbak. Bij een manege kun je dus zowel lessen volgens als vrij rijden. Nadat je een ruiterbewijs hebt gehaald is het zelf mogelijk om heerlijke buitenritten te maken. Dit kun je ook via je manege doen.

Paardrijden in een manege

In een manege kun je diverse soorten trainingen volgen. Je kunt zelf gaan paardrijden of onder leiding van een instructeur paardrijden. Afhankelijk van je vaardigheden kun je met verschillende oefeningen aan de slag gaan. Onder leiding van een instructeur leer je de fijne kneepjes van het paardrijden. Nadat je goed kan rijden en onder andere letter training hebt gedaan kun je dit opvoeren. Dan kun je dressuuroefeningen gaan doen. Als je verder wilt trainen kun je sporen gaan beheersen.

Naarmate je beter wordt kun je zelf extra gaan trainen. Op deze manier kun je zelf kiezen hoeveel uren je wilt paardrijden. Het leuke aan paardrijden bij een manege is dat je veel leuke contacten kunt opdoen. Op verschillende tijdstippen komen anderen zelfstandig trainen of lessen volgen. Je kunt dus ook met anderen gaan paardrijden als je dat gezellig vindt.

Activiteiten in de manege

Naast het paardrijden zul je ook voor het paard zorgen. Dit houd in dat je zowel het paard gaat verzorgen als de stal schoon houdt. Het paard zal regelmatig geborsteld moeten worden gelukkig is dit een ontspannende klus; het verzorgen van je paard zorgt ook voor een goede band met je paard. Het schoonhouden van de stal is daarnaast dus een klus die gedaan moet worden. Het verzorgen van je paard en stal zul je leren als je dat nog nooit gedaan hebt. Het leuke aan paardrijden is dat je naarmate je lang rijdt steeds meer verantwoordelijkheden kunt krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.