Op zoek naar een puppycursus?

Op zoek naar een puppycursus?

Heb jij een nieuwe pup? En ben je op zoek naar een manier om een goede band op te bouwen? Met een puppycursus zorg jij dat je puppy gewend raakt aan jou en aan de omgeving en regels van je gezin. Het kan voor de kleine viervoeters behoorlijk overweldigend zijn om in een nieuwe omgeving geplaatst te worden. Nieuwe mensen, geurtjes en geluiden kunnen erg onwennig zijn. Door het vertrouwen tussen jou en je puppy op te bouwen, zorg je voor een goede basis van waaruit gegroeid en geleerd kan worden. Zo zorg je voor een band waar je voor lange tijd van kan genieten.

Wat wordt er geleerd tijdens een puppycursus?

Tijdens een puppycursus worden er stapsgewijs verschillende dingen geleerd. Aangezien de pup nog jong is, is het belangrijk dat er op een rustige manier geleerd wordt. Door middel van positieve bekrachtiging leert de pup zijn eigen naam kennen. Zo komt hij naar je toe wanneer je hem roept. Door middel van verschillende oefeningen leer je de lichaamstaal van je pup herkennen. Op deze manier leer je aansluiten bij de behoeftes van je puppy. Door een vertrouwensband op te bouwen, voelt je hondje zich veilig en geliefd. En deze liefde krijg je in veelvoud terug! Zo heb je een blij hondje en een blij baasje!

Waarom is een puppycursus belangrijk?

Wanneer een hondje nog jong is, is het belangrijk om te investeren in de vertrouwensband. Dit maakt het makkelijker om op latere leeftijd dingen aan te leren. Je wilt een hond die goed met jou, andere mensen en dieren om kan gaan. Wanneer je dit op jonge leeftijd al leert, zal dit beter gaan naarmate ze ouder worden. Ook zorg je dat je pup al op jonge leeftijd zelfvertrouwen creëert. Zelfvertrouwen om in nieuwe omgevingen te zijn en rustig te blijven. Hierdoor zorg je voor een gezonde mentale basis om uit te groeien tot een gelukkige hond. Met een puppycursus bouw je een onbreekbare band op waar je voor lange tijd profijt van hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *