Waar kan gedragstherapie voor honden bij helpen?

Waar kan gedragstherapie voor honden bij helpen?

Heb je een hond en wil die niet goed luisteren of vertoont hij raar gedrag? Dan kan gedragstherapie bij honden zeker helpen. Veel mensen denken dat dit soort cursussen allene bedoeld zijn voor puppy’s, maar dit is niet waar. Ook volwassen honden kun je bepaald gedrag aan- en afleren. Dit kan op diverse manieren, waaronder met klank- en resonantietherapie. Dit heeft betrekking op gedragstherapie voor honden op basis van diens energiesysteem. Honden hebben namelijk net als mensen een eigen energiesysteem, en als daar verstoringen in zitten kan de hond zich onrustig of gestresst voelen, met ongewenst gedrag als gevolg.

Holistische gedragstherapie voor honden

Deze vorm van gedragstherapie voor honden is heel erg natuurlijk, en zorgt in feite voor het wegnemen van de oorzaak van het gedrag. Het is dus niet zozeer gericht op het corrigeren van gedrag en het trainen op goed gedrag, maar meer op het in balans brengen van het energiesysteem van de hond, waardoor deze vele malen rustiger en in balans wordt. Dit ga je direct merken aan diens gedrag, want een rustige hond zal veel makkelijker gehoorzamen. Als je dus op zoek bent naar gedragstherapie voor honden dan is het goed om eerst na te gaan waardoor je denkt dat de klachten worden veroorzaakt. Als je denkt dat de hond simpelweg onrustig is en niet in balans, dan is deze holistische aanpak zeker aan te raden.

Fysieke klachten bij honden

Ook wanneer je hond last heeft van kwaaltjes, vermoeidheid of pijntjes kan deze therapie goed helpen. Aangezien het het energiesysteem van de hond in balans brengt verdwijnen vaak ook fysieke klachten. Ook deze kunnen namelijk veroorzaakt worden door een onbalans in het energiesysteem van het beest. Je dient er vervolgens wel voor te zorgen dat de energie van de mensen in huis ook rustig is. Als het een heel druk huishouden met veel prikkels betreft dan kan de hond daar met stres sop reageren, en daardoor klachten ontwikkelen. Balans is altijd het toverwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *